Το Land Cruiser είναι ένα από εκείνα τα μοντέλα που δεν υπακούν στις προσταγές της αγοράς. Δεν ακολουθούν κάποια τάση αλλά έχουν το δικό τους πρόγραμμα, τον δικό τους στόχο και πάνω απ’ όλα, τον δικό τους λόγο ύπαρξης. Με αυτά δεδομένα, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι η τρέχουσα γενιά του εμβληματικού εκτός δρόμου οχήματος της Toyota παρουσιάστηκε πριν από 13 χρόνια, ως το επιστέγασμα ενός 5-ετούς κύκλου εξέλιξης. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα του Land Cruiser και δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζουν πολλά πράγματα πάνω στο μεγάλο SUV.

Η ώρα για την αντικατάσταση του τρέχοντος μοντέλου πλησιάζει όμως. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες ιαπωνικού μέσου, η Toyota θα μας παρουσιάσει το νέο Land Cruiser τον Απρίλιο του 2021 με σημαντικές αλλαγές τόσο στην γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων όσο και στην τεχνολογία με την οποία εξοπλίζεται. Αυτό που δεν θα αλλάξει, είναι η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται, αφού οι φήμες λένε ότι θα συνεχίσει να βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα που βρίσκουμε και στο Lexus LX, με το οποίο η σχέση που το συνδέει είναι κάτι παραπάνω από… συγγενική. Από εδώ και πέρα δεν θα ισχύει αυτό όμως, αφού η Lexus πρόκειται να αλλάξει σύντομα ναυαρχίδα στα SUVs και το Land Cruiser θα αλλάξει ελαφρώς χαρακτήρα εστιάζοντας περισσότερο στις εκτός δρόμου δυνατότητες παρά στην πολυτέλεια.

Όσον αφορά στα μηχανικά, βλέπουμε πως επανέρχεται η φήμη που σχετίζεται με την τοποθέτηση ενός twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων με υβριδική υποβοήθηση κάτω από το καπό του επόμενου Land Cruiser. Στην γκάμα θα υπάρχει και ένας πετρελαιοκινητήρας αν και παραμένει άγνωστο σε ποιες αγορές θα είναι διαθέσιμος ενώ ο μεγάλος V8 μάλλον πέφτει θύμα των κανονισμών εκπομπών ρύπων. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ναυαρχίδα και ένα από τα πλέον ιστορικά μοντέλα της Toyota. Πώς μπορεί να μεταμορφωθεί για να ταιριάζει στους καιρούς που διανύουμε και να μην μοιάζει απλά ως ένας “δεινόσαυρος” που ξέχασε ο χρόνος…