Η Mercedes-Benz S-Class είναι χωρίς αμφιβολία η ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας στην ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πολυτελείας αλλά υπάρχει μία μικρή μερίδα ανθρώπων για τους οποίους μία… ταπεινή S-Class δεν είναι αρκετή. Γι’ αυτούς υπάρχει η Mercedes-Maybach που από τα τέλη του 2014 έχει αναγεννηθεί από την Daimler ως αυτόνομη υπο-μάρκα με μοναδικό σκοπό να δημιουργεί οχήματα που θα καλύπτει τις απαιτήσεις των πλέον απαιτητικών πελατών. Να ικανοποιεί πιο… εκλεπτυσμένα γούστα.

Γι’ αυτούς λοιπόν, στις 19 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί επίσημα η τελευταία εκδοχή της Mercedes-Maybach S-Class που υπόσχεται να προσφέρει ότι το μοντέλο στο οποίο βασίζεται, η ολοκαίνουρια S-Class, και ακόμα παραπάνω. Αυτό ξεκινά με την αύξηση του μεταξονίου κατά 18 εκατοστά ώστε να αυξηθεί ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες αλλά και από την παροχή… ιδιαίτερων λειτουργιών όπως αυτή του μασάζ στις γάμπες των πίσω επιβατών αλλά και η επιλογή διαφορετικών θερμοκρασιών για τον λαιμό και τους ώμους των διακεκριμένων… καλεσμένων. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κορυφαία και ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, ασυνήθιστα υλικά καθώς και οι διάφορες τεχνολογίες αιχμής, είτε μιλάμε για άνεση, είτε για ψυχαγωγία, είτε για ασφάλεια και υποβοήθηση οδήγησης.

Προς το παρόν, το μοναδικό που βλέπουμε από τη νέα Maybach είναι το μικρό κομμάτι στην πίσω πόρτα και το φτερό του μοντέλου που ομολογουμένως δεν αποκαλύπτει πολλά αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι θα είναι το μοναδικό μοντέλο στην ευρύτερη γκάμα της S-Class που θα προσφέρεται με V12 κινητήρα (όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο όχημα). Περισσότερα, αύριο, οπότε και θα λάβει χώρα η επίσημη παρουσίαση από την γερμανική μάρκα.