Η Porsche πήρε μία τολμηρή απόφαση και χάρη σε αυτήν έχουμε την ευκαιρία για πρώτη φορά πρωτότυπα τα οποία έφτασαν σε προχωρημένο σημείο αλλά όχι μόνο δεν πέρασαν ποτέ στην παραγωγή, αλλά ούτε καν παρουσιάστηκαν επίσημα. Πρωτότυπα που για οποιονδήποτε λόγο, έμειναν κρυμμένα σε κάποια αποθήκη χωρίς να δούνε ποτέ το φως της ημέρας έξω από τα κεντρικά της γερμανικής εταιρίας. Πρωτότυπα όπως η άκρως εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα 919 Street που σχεδιάστηκε και έως έναν βαθμό μελετήθηκε ως η έκδοση δρόμου της επιτυχημένης, αγωνιστικής 919 Hybrid!

Η “Street” δημιουργήθηκε το 2017 και χρησιμοποιεί το ίδιο ανθρακονημάτινο monocoque και το ίδιο υβριδικό κινητήριο σύνολο με το αγωνιστικό της LMP1 κατηγορίας και αυτό σημαίνει ότι ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος V4 βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού που παράγει περί τα 500 άλογα και στροφάρει μέχρι τις 9.000 που συνδυάζεται με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας με το σύνολο να παράγει αθροιστικά περί τους 900 ίππους! Η έκδοση δρόμου μοιράζεται ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο μεταξόνιο με την αγωνιστική 919 ενώ και σχεδιαστικά, η συγγένεια ανάμεσα στα δύο οχήματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αυτό είναι απόλυτα λογικό.

Ιδίως μπροστά, η 919 Street θυμίζει πολύ έντονα την αγωνιστική αδελφή της με τους τεράστιους θόλους, τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και την μεγάλη εισαγωγή στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Πίσω είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση καθώς λείπει το μεγάλο κεντρικό πτερύγιο της αγωνιστικής 919 ενώ υπάρχει μία μικρή αεροτομή που ενώνει τα δύο φουσκώματα και ενσωματώνει μία LED μπάρα. Κάθετα σε αυτήν την μπάρα υπάρχουν δύο λεπτά LED ακόμα, η εξάτμιση καταλήγει εκεί που “τελειώνει” το κάλυμμα του κινητήρα και ένας μεγάλος διαχύτης φροντίζει για την παραγωγή όσο περισσότερης downforce γίνεται για ένα αυτοκίνητο δρόμου. Είναι προφανής σε ολόκληρο το αμάξωμα η προσοχή στην αεροδυναμική της 919 Street αλλά και η επιτυχημένη κατά την γνώμη μου, προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλαίσθητου συνόλου. Κρίμα που το project δεν προχώρησε ποτέ σε κάτι περισσότερο από το 1:1 πήλινο μοντέλο που βλέπεις στις φωτογραφίες. Μείνε συντονισμένος τις επόμενες ημέρες για να θαυμάσουμε μαζί κι άλλες ιδέες της Porsche που δεν κατέληξαν κάπου.