16.5 C
Athens
November 30, 2020
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μικρό θαύμα γεννήθηκε στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Ένα-μικρό-θαύμα-γεννήθηκε-στο-ΚΥΤ-του-Καρά-Τεπέ

Μία αχτίδα ελπίδας έλαμψε μέσα από τις λάσπες του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, καθώς ένα κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο την Πέμπτη στην προσωρινή δομή υποδοχής.

Και μπορεί αυτό να είναι το πρώτο μωράκι που γεννιέται στον νέο καταυλισμό, αλλά ελπίζουμε – αν και δυστυχώς θα διαψευστούμε – ότι θα είναι και το τελευταίο που θα γεννηθεί σε αντίσκηνο στην Ελλάδα.

Δεν θα σταθούμε όμως στην αγανάκτηση που γεννάει το γεγονός ότι κάποια μωρά γεννιούνται λιγότερο τυχερά από άλλα. Δεν είναι της παρούσης.

Σε έναν τόπο όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βιώσει τον ξεριζωμό της προσφυγιάς, το τρομακτικό θαλάσσιο ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο, τον ρατσισμό, τον φόβο για τη ζωή τους, το έρεβος και την πύρινη κόλαση της Μόριας και τώρα τη νέα φυλακή του Καρά Τεπέ, είναι απαραίτητο να ακουστεί ένα διαφορετικό κλάμα από τα υπόλοιπα: αυτό της νέας ζωής.

Πρόκειται για μια «ανάσα» στα δεκάδες δυσάρεστα νέα που καταφτάνουν κάθε μέρα – ειδικά από τη Λέσβο. Και μπορεί σε κάποιους να δημιουργεί ένα αίσθημα ελπίδας, όμως το μόνο που καλείται να αισθανθεί όποιος βλέπει αυτό το μικρό προσωπάκι μέσα από τις κουβέρτες είναι το αίσθημα της ευθύνης για τον σχεδιασμό ενός καλύτερου μέλλοντος για αυτό το παιδί και για τους υπόλοιπους πρόσφυγες που μένουν στον καταυλισμό και ήρθαν στην Ευρώπη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Μία δύσκολη γέννα

Η ιστοσελίδα «Στο Νησί» μίλησε με τους δύο γιατρούς που συνεισέφεραν για να έρθει στον κόσμο το παιδί, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια δύσκολη γέννα.

Ο παθολόγος του ΕΟΔΥ Νάσος Γαλής αναφέρει ότι η μητέρα του είχε την απαραίτητη διαστολή και έπρεπε να γεννήσει άμεσα.

Στο πλευρό της μάνας από το Αφγανιστάν ήρθε η πολύπειρη γυναικολόγος – μαιευτήρας των Γιατρών του Κόσμου, Ερμίνια Δαλακλή.

«Η διαστολή της ήταν τέλεια, καλέσαμε το ΕΚΑΒ, αλλά έπρεπε να γεννήσει εκείνη την ώρα και είχα διαπιστώσει ότι υπήρχαν πολλές περιτυλίξεις του ομφάλιου λώρου. Αλλά εντάξει, έχω ξεγεννήσει και κάμποσα παιδιά», λέει η γιατρός.

Το κοριτσάκι υγιέστατο, βάρους 3.100 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα του.

Μια ξεχωριστή μέρα

«Μια ξεχωριστή μέρα είναι σήμερα, γιατί το παιδικό κλάμα που ακούστηκε έκανε τις καρδιές μας να χτυπήσουν πιο δυνατά! Το πρώτο μωρό γεννήθηκε στη νέα προσωρινή δομή υποδοχής στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) της Λέσβου. Εκεί που βρέθηκαν άνθρωποι αναζητώντας την ελπίδα για ασφαλή ζωή, η ομάδα μας βοήθησε να έρθει στον κόσμο με ασφάλεια ένα μωράκι. Και όλοι μας, θα φροντίσουμε για το μέλλον του. Γιατί το μέλλον ανήκει στα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά. Όλου του κόσμου!» ανέφεραν οι Γιατροί του Κόσμου.

Μια ξεχωριστή μέρα είναι σήμερα, γιατί το παιδικό κλάμα που ακούστηκε έκανε τις καρδιές μας να χτυπήσουν πιο δυνατά! ❤

Posted by Médecins du Monde Greece – Γιατροί του Κόσμου on Thursday, 12 November 2020

Related posts

Κορωνοϊός: Γεγονός το πρώτο ελληνικό rapid test – Κατατέθηκε αίτηση για πατέντα

times1

Κούγιας για Σφακιανάκη: Δεν ήταν δική του η κοκαΐνη

times1

Κορωνοϊός: Σε Σέρρες και Δράμα μεταβαίνουν στελέχη με κομβικό ρόλο στον περιορισμό της διασποράς του ιού

times1

Κορωνοϊός: Πώς το lockdown επηρέασε την αγορά καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας

times1

Τα σενάρια και οι ημερομηνίες για άρση του lockdown – Επιφυλάξεις και διχογνωμία ειδικών

times1

Παπαευαγγέλου σε ΣΚΑΪ 100.3: Σε δύο ταχύτητες η άρση των μέτρων- Να ανοίξουν τα δημοτικά

times1

Leave a Comment