Σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές του Fabia ανανεώθηκαν και προσφέρουν περισσότερα σχεδόν σε κάθε πιθανό τομέα αφήνοντας το μικρό Skoda να προσπαθεί να κερδίσει σε μία άνιση μάχη χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα καθώς η Skoda προχώρησε σε μία αναθεώρηση των πλάνων που θα έφερναν τη νέα, 4η γενιά του Fabia στην αγορά το 2022, ώστε να παρουσιάσει το νέο μοντέλο μέσα στο πρώτο μισό του 2021 και να το λανσάρει στην αγορά πριν το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Skoda, το νέο Fabia θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την παλιά αρχιτεκτονική του για χάρη της πιο σύγχρονης και πιο ευέλικτης MQB A0 που χρησιμοποιούν ήδη τα Audi A1 Sportback, Seat Ibiza και Volkswagen Polo. Έτσι, το τσεχικό supermini δεν θα είναι πλέον ο… φτωχός συγγενής και θα ξεκινά από την ίδια βάση για να προσφέρει περισσότερη άνεση, περισσότερη ασφάλεια και περισσότερη τεχνολογία από τον προκάτοχο του. Το νέο Fabia θα μπορεί να εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της Skoda όσον αφορά στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και στον τομέα της συνδεσιμότητας ενώ και ο σχεδιασμός του αναμένεται να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός ώστε να συνάδει με την πλέον πρόσφατη εκδοχή της εταιρικής ταυτότητας όπως έχει διαμορφωθεί στα πλέον πρόσφατα μοντέλα της εταιρίας.

Το μόνο που φαίνεται να αποκλείεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, για το νέο Skoda Fabia, είναι οποιαδήποτε μορφή εξηλεκτρισμού. Για να περιοριστεί το κόστος και κατά συνέπεια, να παραμείνει χαμηλά η τιμή του, η Skoda αποφάσισε ότι δεν θα προσφέρει ούτε καν τους ήπια υβριδικούς βενζινοκινητήρες που ξέρουμε ότι διαθέτει το VW Group, πόσο μάλλον κάποιον υβριδικό ή plug-in υβριδικό. Όταν η τεχνολογία προχωρήσει και το κόστος της μειωθεί, τότε θα ενσωματωθούν στην γκάμα αλλά μέχρι τότε, οι πελάτες θα έχουν να επιλέξουν μονάχα ανάμεσα στα γνωστά κινητήρια σύνολα βενζίνης, καθώς η Skoda μάλλον δεν θα προσφέρει ούτε πετρελαιοκινητήρες.