Αφού απέδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους καλύτερους στην εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία των καυτών hatchbacks (και μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια τους), οι κορεάτες της Hyundai και πιο συγκεκριμένα, του N Performance τμήματος αποφάσισαν να κάνουν το πρώτο βήμα σε μία διαφορετική κατηγορία. Αυτήν των καυτών SUVs η οποία αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί, μάλλον αποτελεί υποκατηγορία των hot-hatchbacks δεδομένου ότι τα SUVs μπορούν να θεωρηθούν hatchbacks. Δεν έχουμε χρόνο για φιλοσοφικές συζητήσεις καθώς το επερχόμενο και θα μου επιτρέψεις, πολυαναμενόμενο Kona N κατασκοπεύτηκε να γυρνάει στο Nurburgring συνεχίζοντας τον κύκλο δοκιμών του μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα.

Εμφανισιακά, το βαρύ καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να δούμε το επιθετικό bodykit που σίγουρα θα έχει ετοιμάσει η Hyundai για το κορυφαίο Kona. Ένα bodykit που θα περιλαμβάνει διαφορετικούς προφυλακτήρες, με τον εμπρός να διαθέτει μεγαλύτερους αεραγωγούς και τον πίσω να ενσωματώνει τον διαχύτη και την διπλή απόληξη της εξάτμισης, νέα μαρσπιέ και την μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, που είναι δύσκολο να κρυφτεί ακόμα και παρά τις προσπάθειες της εταιρίας. Φυσικά, το στυλιστικό/αεροδυναμικό πακέτο θα συμπληρώνεται από νέες ζάντες ελαφρού κράματος και τις ανάλογες επεμβάσεις στην καμπίνα ενώ τα προηγούμενα παραδείγματα που έχει προσφέρει η N Performance, αλλά και οι απαιτήσεις ενός γρήγορου SUV, επιβάλλουν και τις προβλεπόμενες αναβαθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης και το δίδυμο ανάρτησης-πλαισίου.

Κάτω από το καπό δε, περιμένουμε να δούμε για άλλη μία φορά τον δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που στην κορυφαία εκδοχή του, παράγει 280 ίππους και περί τα 400 Nm ροπής, ο οποίος αν κρίνουμε από το video, θα συνδυάζεται και με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη – παράλληλα με ένα κλασικό 6-τάχυτο μηχανικό φανταζόμαστε. Αυτό που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να συμπεράνουμε από το video, είναι αν το Hyundai Kona N θα είναι μπροστιοκίνητο, όπως όλα τα “N” μοντέλα που έχουμε δει στην Ευρώπη και όχι μόνο ή αν θα έρχεται με ένα σύστημα τετρακίνησης. Όλες οι απορίες μας θα απαντηθούν σύντομα όμως. Αρκεί να κάνουμε λίγη υπομονή.