Το καλοκαίρι και η ειδησεολογική “ανυδρία” που το συνοδεύει πέρασαν και οι κατασκευαστές επέστρεψαν δριμύτεροι με παρουσιάσεις, νέα και διάφορες φήμες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Η τελευταία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση έχει να κάνει με την Bugatti και την διαφαινόμενη ανταλλαγή που σχεδιάζει το Volkswagen Group με μία εταιρία που έχει σταθερά ανοδική πορεία – την Rimac. Σύμφωνα με πηγές που είναι κοντά στο θέμα, το deal έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από τα στελέχη του Volkswagen Group αλλά μένει η έγκριση από το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τι περιλαμβάνει όμως η συμφωνία; Αν αληθεύουν οι φήμες, η Rimac θα πάρει τον έλεγχο της Bugatti και μαζί με αυτόν, πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρίας. Εκτός λοιπόν από το brand της Bugatti που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια με την επένδυση του Volkswagen Group, η Rimac θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών supercar της. Από την άλλη, το VW Group θα “ξεφορτωθεί” μία εταιρία που μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να έγινε κερδοφόρα, αλλά απαιτεί κεφάλαια για να εξελιχθεί και θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο που μάλλον πρέπει να επαναπροσδιοριστεί για να παραμείνει σχετική. Επιπλέον, ακούγεται ότι η πώληση της Bugatti μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να αλλάξουν χέρια χρήματα. Αντιθέτως, η Rimac μπορεί να παραχωρήσει ένα μεγάλο μέρος της στο Group (μπορεί να φτάσει έως και το 49%) που μέχρι τώρα έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται καθώς το 2018 απέκτησε το 10% της κροατικής μάρκας μέσω της Porsche, ποσοστό που έγινε 15,5% πριν από λίγο καιρό.

Φυσικά, τόσο η Rimac όσο και η Bugatti αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες αλλά θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την υπόθεση καθώς ενδεχομένως να έχει αντίκτυπο και σε άλλες μάρκες του γιγαντιαίου Volkswagen Group.