18.9 C
Athens
October 25, 2020
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Αυλαία» μετά από μια δεκαετία για το Nintendo 3DS

«Αυλαία»-μετά-από-μια-δεκαετία-για-το-nintendo-3ds

«Τέλος εποχής» για τη φορητό Nintendo 3DS ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, μετά από μια μακρά πορεία με 76 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα σε διάστημα εννιάμισι ετών.

Στην ιστοσελίδα της Nintendo υπάρχει πλέον σημείωμα πως «η κατασκευή της οικογένειας συστημάτων Nintendo 3DS έχει τελειώσει».

Η συσκευή είχε τη δυνατότητα να «ξεγελά» το ανθρώπινο μάτι ώστε να βλέπει 3D εικόνες όπως σε 3D ταινίες στο σινεμά, αλλά χωρίς τα ειδικά γυαλιά. Το λανσάρισμά της συνοδεύτηκε από μια μάλλον «χλιαρή» υποδοχή, μα έγινε δημοφιλής μετά.

Όπως αναφέρει το BBC, η «αυλαία» για τη συγκεκριμένη κονσόλα ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό, καθώς πέρυσι η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι δεν σχεδίαζε άλλα νέα παιχνίδια για το σύστημα.

Αυτό σημαίνει πως το αρχικό Nintendo DS διατηρεί τον τίτλο της φορητής κονσόλας με τις καλύτερες πωλήσεις, και οι προσπάθειες της εταιρείας εστιάζουν στο υβριδικό Nintendo Switch.

Αυτό που έκανε το 3DS να ξεχωρίζει ήταν το στερεοσκοπικό του 3D effect που προερχόταν από την ίδια την οθόνη και ο χρήστης ενεργοποιούσε με ένα απλό slider. Η οπτική αυτή ψευδαίσθηση λαμβάνει χώρα μόνο όταν η οθόνη βρίσκεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο μπροστά από το πρόσωπο- στο σημείο όπου κατά κανόνα οι gamers κρατούν τις φορητές τους κονσόλες όταν παίζουν. Αν και δεν μπορεί να επιδειχθεί σε βίντεο ή φωτογραφίες, ήταν εντυπωσιακό για όσους το δοκίμαζαν. Επίσης, διέθετε μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως παιχνίδια augmented reality, διπλές 3D κάμερες και τη δυνατότητα εντοπισμού κοντινών κονσολών (Streetpass) έτσι ώστε ο παίκτης να μπορεί να παίζει με ξένους χωρίς να ανταλλάσσουν πληροφορίες.

Ωστόσο το 3DS δεν είχε αρχίσει καλά, λόγω της υψηλής τιμής του (249 δολάρια στις ΗΠΑ στις αρχές του 2011) και της περιορισμένης γκάμας παιχνιδιών του- και καθώς και του ασυνήθιστου δεδομένου πως, για να δει κάποιος το βασικό χαρακτηριστικό της κονσόλας που την έκανε να ξεχωρίζει έπρεπε να τη δοκιμάσει ο ίδιος. Ως εκ τούτου η εταιρεία κατέβασε δραστικά την τιμή του μέσα σε έξι μήνες, ενώ ακολούθησαν περισσότερα παιχνίδια, με αποτέλεσμα η κατάσταση να αρχίσει να αλλάζει. Το 2012 βγήκε μια νέα έκδοση με μεγαλύτερη οθόνη, με τη Nintendo να εμφανίζει επίσης ψηφιακά downloads παιχνιδιών, μέσω online καταστήματος.

Ακολούθησαν πολλά παιχνίδια και νέες εκδόσεις. Τον Ιούνιο του 2020 η «οικογένεια» στο σύνολό της είχε πουλήσει περίπου 76 εκατομμύρια μονάδες.

Related posts

Νέες προσθήκες στις σειρές laptops Swift, Spin και Aspire της Acer

times1

Οι νέες εκδόσεις των εφαρμογών της ESET για οικιακούς χρήστες

times1

Το SingularityU Greece Summit 2020 έρχεται διαδραστικά στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2020

times1

Αναλώσιμα, αυτόνομα drones για το πρόγραμμα Skyborg της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας

times1

Uni Systems: Ανάληψη δύο έργων στο πλαίσιο του Horizon 2020 “Governance for the Future”

times1

Mate 40: Τα νέα smartphones της Huawei

times1

Leave a Comment