Η Skoda προετοιμάζεται να αποκαλύψει στον κόσμο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της crossover και όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης, τόσο ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά στα teasers. Αφού είδαμε λοιπόν την σιλουέτα του Enyaq iV και έχουμε άπλετο χρόνο μέχρι την 1η του Σεπτεμβρίου, η τσεχική φίρμα αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα του ηλεκτρικού crossover και να μας επιτρέψει μία ματιά στο μοντέρνο εσωτερικό του. Ένα εσωτερικό που “κυριαρχείται” από την 13άρα οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, το λιτό αλλά απολύτως σύγχρονο design και φυσικά, την απουσία φυσικών χειριστηρίων αφού η λειτουργία των περισσότερων συστημάτων του οχήματος ρυθμίζεται από την προαναφερθείσα οθόνη αφής. Η Skoda όμως δεν στοχεύει σε “φθηνά” τεχνάσματα για τον εντυπωσιασμό.

Το Enyaq iV επωφελείται από το μεγάλο μεταξόνιο της MEB πλατφόρμας που, σε σχέση με τις εξωτερικές διαστάσεις, προσφέρει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό. Σε αυτό συνεισφέρει και το επίπεδο πάτωμα, από το οποίο απουσιάζει το κεντρικό τούνελ που βρίσκουμε στα αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης. Χρησιμοποιήσαμε αυτό το χαρακτηριστικό για να κάνουμε το εσωτερικό ακόμα πιο ευάερο και να δημιουργήσουμε την αίσθηση ακόμα μεγαλύτερων χώρων. Αυτό φαίνεται για παράδειγμα στο νέο ταμπλό, που παρουσιάζεται σε πολλαπλλά επίπεδα.

Δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής Interior Design της εταιρίας, Norbert Weber. Αν αναζητάς κάτι διαφορετικό για να ενθουσιαστείς με το Enyaq iV πάντως, να σου θυμίσω ότι το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover θα γίνει άμα την παρουσίαση του το ισχυρότερο μοντέλο της Skoda, με δύο ηλεκτροκινητήρες να παράγουν 300+ άλογα ενώ αν ούτε η ισχύς είναι του γούστου σου, η εταιρία θα λανσάρει με το Enyaq iV έναν διαφορετικό τρόπο εξατομίκευσης του αυτοκινήτου, ονόματι Design Selections. Αυτό το σύστημα θα αντικαταστήσει τις παραδοσιακές εκδόσεις και θα επιτρέπει στους αγοραστές να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά υλικά και χρώματα για το εσωτερικό.