Η Kia δεν χάνει καθόλου χρόνο. Λίγους μόλις μήνες την παρουσίαση του Sonet Concept στην Auto Expo που έλαβε χώρα στο Νέο Δελχί στις αρχές του έτους, άρχισε ήδη να προετοιμάζει το έδαφος για την έκδοση παραγωγής του. Και ποιος μπορεί να την αδικήσει στην τελική; Η κατηγορία των SUVs (μικρών, μεσαίων, μεγάλων, δεν έχει σημασία) είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δεν πρόκειται να περιμένει κανέναν και τίποτα. Έτσι, η παρουσίαση του Sonet παραγωγής για την αγορά της Ινδίας αρχικά, πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να ακολουθήσει το λανσάρισμα του.

Το πρώτο teaser ήρθε με τη μορφή δύο σκίτσων που μας δείχνουν ότι όντως, το Sonet Concept δεν ήταν τίποτε λιγότερο από ένας προπομπός της έκδοσης παραγωγής, η οποία δεν πρόκειται να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το πρωτότυπο που είδαμε στην Auto Expo. Προφανώς οι καθρέπτες θα μεγαλώσουν σε μέγεθος και οι χειρολαβές θα είναι… συμβατικές, αλλά οι γραμμές του Sonet δεν πρόκειται να αλλάξουν από το concept στο μοντέλο παραγωγής. Το σκίτσο αποκαλύπτει επίσης την επιβλητική “tiger nose” γρίλια, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τα πλαστικά προστατευτικά που περιβάλλουν το αμάξωμα δημιουργώντας μία “mucho”, σκληροτράχυλη εικόνα.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, την παράσταση ως συνήθως κλέβει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment που είναι τοποθετημένη κεντρικά, το πάνω μέρος του ταμπλό. Αυτό όμως συμβαίνει μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι η Kia εξοπλίζει το Sonet με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών – για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη κατηγορία. Κατά τα άλλα, δεν παρατηρούμε κάτι… συνταρακτικό αλλά το design είναι χαρακτηριστικό με κάθετους αεραγωγούς και διάφορα διακοσμητικά στο χρώμα του αλουμινίου. Για να δούμε το νέο Kia Sonet με σάρκα και οστά, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες ακόμα, μέχρι τις 7 Αυγούστου και αν αναρωτιέσαι αν θα βγει ποτέ από την αγορά της Ινδίας, η απάντηση είναι “ναι”. Η κορεατική φίρμα έχει δηλώσει ότι το Sonet θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Ινδία αλλά αργότερα, θα γίνει διαθέσιμο και σε άλλες αγορές, αλλά δυστυχώς, δεν έχει διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.