Το τμήμα Special Vehicle Operations της Land Rover δεν αναλαμβάνει μονάχα την εξέλιξη πανάκριβων ή/και ταχύτατων ειδικών εκδόσεων που απευθύνονται σε λίγους και εκλεκτούς. Από τα χέρια των μηχανικών της SVO περνούν και πιο… “ταπεινά” μοντέλα, όπως για παράδειγμα το ολοκαίνουριο “επαγγελματικό” Defender που πήρε την ονομασία Hard Top και αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ώρες τόσο ως τριθέσιο 90 όσο και ως 5-θέσιο 110.

Σύμφωνα με την αγγλική εταιρία, η Hard Top έκδοση διατηρεί τα premium χαρακτηριστικά των εμπορικών εκδόσεων αλλά έχει σχεδιαστεί ώστε να μεγιστοποιεί τον χώρο αποσκευών για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών που θα το χρησιμοποιούν. Παράλληλα, αναφέρεται ότι όλα τα Defender Hard Top θα εξοπλίζονται με ανεξάρτητη ανάρτηση και στους 4 τροχούς και πως το “110” συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμο και με ένα προαιρετικό σύστημα αερανάρτησης. Αμφότερα πάντως, τόσο το 90 όσο και το 110 Hard Top, έχουν δυνατότητα ρυμούλκησης έως και 3.500 κιλών και προσφέρουν 291 χιλιοστά από σταση από το έδαφος.

Η πιο ουσιαστική διαφορά του Hard Top από το εμπορικό Defender, είναι η απουσία της δεύτερης και της τρίτης σειράς καθισμάτων αλλά αξίζει να σημειώσουμε πως η Land Rover δίνει την δυνατότητα προσθήκης ενός μικρού, κεντρικού καθίσματος ανάμεσα στις δύο μπροστινές θέσεις. Από την λίστα των συστημάτων που κάνουν την ζωή του επαγγελματία ακόμα πιο εύκολη, ξεχωρίζουν η λειτουργία Advanced Tow Assist που αφορά στον ευκολότερο χειρισμό του τρέιλερ και ο ClearSight καθρέφτης οπισθοπορείας που επιτρέπει στον οδηγό να έχει οπτική του πίσω μέρους ακόμα κι όταν ο χώρος αποσκευών είναι γεμάτος.